Unde putem iesi in decembrie, daca suntem in Bucuresti

Se spune ca Romania este tara tuturor posibilitatilor asadar de ce nu ar fi si capitala sa la fel. Consider ca Bucurestiul in luna decembrie ne ofera toate posibilitatile pentru a ne distra. Bineinteles, concertele si premierele cinematografice vor fi puse in cap de lista si cred ca sunt cele mai cautate. Asta in ciuda faptului ca increderea noastra in localurile publice a cam scazut in ultima luna, in ceea ce priveste siguranta. Daca pana acum aveam curajul sa intram pana si in cel mai rau famat club, in aceste momente ne gandim de mai multe ori inainte sa intram si daca o facem ne uitam dupa stingatoare de incediu si iesiri de urgenta.

 

Sala Palatului pare a fi „cuibul” celor mai multe evenimente pentru publicul larg. Unele sunt chiar interesante. Acolo, cu putin inainte de Craciun, Iris si Felicia Filip vor sustine un concert extrem de interesant, o increngatura intre muzica rock, cea simfonica si traditionalele colinde romanesti. Nu m-am uitat pe program dar parca simt ca vor urca pe scena aceea si Horia Brenciu, Loredana Groza sau Stefan Banica. Deja putem spune ca e o traditie, la fel ca Revelionul de la Romexpo, care anul asta ar putea lua o pauza, avand in vedere problemele organizatorului traditional.

Numele mari de afara vor veni si ele in capitala noastra. Tarja Turunen va canta la Ateneul Roman iar Nightwish, trupa care a facut-o cunoscuta, Romexpo. La Arenele Romane vor veni Accept. Dintre muzicienii romani, cel mai mult il astept pe Grigore Lese, care va canta pe 20 decembrie la Sala Palatului. Vor fi si multe spectacole in care nu se taie bilete, organizate de Craciun sau Revelion.

Daca vreti sa vedeti filme bune la cinematograf, aveti de unde alege. Noul Hunger Games a avut deja premiera insa va rula si in decembrie, la fel ca Spectre. Bineinteles, marea premiera a lunii urmatoare ramane Star Wars. Parte proasta e ca multe studiouri de film s-au temut de eventualul succes si nu au vrut sa concureze astfel incat vor fi mai multe animatii decat filme pentru care merita sa iti iei bilet, daca ai trecut de varsta in care te mai uiti la desene animate. In The Heart of Sea pare a fi cel mai tentant. Bridge of Spies are premiera la finalul acestei luni si va incerca sa „fure” din spectatorii Razboiului Stelelor.

Nu trebuiesc uitate targurile de Craciun in care veti gasi atat cadouri pentru cei dragi cat si posibilitatea de a va destinde printre rafturile comerciantilor, in cautarea de chilipiruri sau lucruri pe care vi le-ati dorit de foarte mult timp.