Planurile de vacanta in prag de iarna

Stiu ca inca suntem in noiembrie si mai e o luna pana la Craciun sau Revelion insa pentru a fi sigur ca voi gasi un loc convenabil, atat ca pret cat si ca peisaj, ma gandesc de pe acum unde sa merg. Evident, optiunile imi sunt limitate de buget, dar un efort pot face.

Oricum nu ma gandeam sa plec in Brazilia pentru ca as risca sa ma imbolnavesc. Acolo exista o epidemie de febra Dengue iscata de nu stiu ce tantari. Probabil spun asta pentru ca portofelul nu imi permite. Poate ca daca as avea un salariu de cateva mii de euro as da o tura pana la Rio de Janeiro, cu vaccinul in buzunar. Evident!

A face plaja de Craciun nu e o idee rea. Dar, cine stie, la cat de cald a fost in ultimele zile, poate am ocazia sa fac asta in tara. Totusi, parca nu as vrea sa nu ninga. Iarna fara zapada nu are nici un farmec.

Revenind cu picioarele pe pamant, singurele alternative ar fi trei zile la tara sau in Grecia ori Cehia. Dintre toate, Praga e cea mai tentanta. Bineinteles ca pentru aceasta perioada a anului, mi-as dori sa vizitez zona montana din apropierea Genevei insa e foarte scumpa in sezonul de schi.

M-am uitat pe ofertele agentiilor de turism si am ramas uimit si anul acesta, la fel ca in ultimii ani. Nu inteleg de ce vacantele in Poiana Brasov sunt mai scumpe decat cele din Grecia sau Cehia. Poate chiar si decat cele din Austria, in anumite cazuri.

Dintre toate optiunile mele, Grecia ar fi cea mai ieftina. Bineinteles, iarna, chiar daca in anumite locuri pot merge in tricou, nu cred ca o sa pot face baie in Mediterana. In tara, fiind din Oltenia, cred ca cea mai buna varianta ar fi Ranca sau Voineasa. In ambele se poate schia in siguranta.