O săptămână de teatru documentar și performance, la eXplore festival #12

Săptămâna 2 – 8 octombrie 2017 reunește în cadrul eXplore festival #12 -Bucharest International Contemporary Dance & Performance Festival artiști din Norvegia, Belgia, Franța și Austria, cu spectacole de teatru documentar contemporan și performance.

Spectacolele acestei săptămâni se desfășoară la Teatrul Național “I.L.Caragiale” București, Sala Media.

Miercuri, 4 octombrie, ora 19:30, Mette Edvardsen (Norvegia) va prezenta WE TO BE, spectacol pentru care artista a primit prestigiosul premiu norvegian Ibsen.

Joi, 5 octombrie, ora 19:00, Silke Huysmans și Hannes Dereere (Belgia) prezintă MINING STORIES, un spectacol de teatru documentar realizat în urma unui dezastru minier din regiunea Minas Gerais, Brazilia, unde Silke a copilărit.

Joi, 5 octombrie, ora 20:30: Timp de 6 ani, Aurélie Charon, Caroline Gillet și Amélie Bonnin au călătorit pentru a întâlni tineri inspirați, făcând portretele lor pentru Radio France. RADIO LIVE este un spectacol de radio tridimensional cu muzică, video, ilustrație și povestiri din viața reală pe scenă. Tineri din Gaza, Saraievo și Moscova care sunt implicați în societatea civilă își spun poveștile în direct, în fața publicului.

Sambata, 7 octombrie, ora 19:00 / Duminica, 8 octombrie, ora 19:00: Coregraful și performerul Ian Kaler (Austria), alături de producătorul și interpretul de muzică Jam Rostron, aka Planningtorock, dezvăluie practica comună care a început prin seria coregrafică internațională de succes o.T. / RAW Practice.

RADIO LIVE

„Radio Live” este un spectacol de radio tridimensional cu muzică, video, ilustrație și povestiri din viața reală pe scenă. Tineri din Gaza, Saraievo și Moscova care sunt implicați în societatea civilă își spun poveștile în direct, în fața publicului.

Timp de 6 ani, Aurélie Charon, Caroline Gillet și Amélie Bonnin au călătorit pentru a întâlni tineri inspirați, făcând portretele lor pentru RADIO FRANCE: în Alger, Teheran, Moscova, Beirut, Tel Aviv, Gaza, Sarajevo, Istanbul. Întâlnim pe scenă tineri participanți din seria de emisiuni documentare Radio France, care au trăit în țările lor experiențe extraordinare și știu cum să le împărtășească. Pe un ecran mare sunt proiectate desene vii, clipuri video și arhive. Dar, mai presus de toate, sunt create legături între ele. Cuvintele și experiențele circulă între Paris, Moscova, Gaza sau Saraievo. Nimeni nu trebuie să fie închis în teritoriul său, cuvintele circulă, frontierele sunt desființate și, împreună, reflectăm asupra vieții noastre individuale și asupra modului în care acestea rezonează împreună. O imagine a timpului prezent, în diferite teritorii, conectate, și o imagine a zilelor ce vor urma pentru o nouă generație.