Noul MINI Clubman disponibil in trei variante

Noul MINI Clubman face parte din noul segment premium de clasa compacta. Noua masina este total regandita iar acest model va oferi o pozitionare de brand mai buna pentru diviza MINI. Peter Schwarzenbauer, responsabil de marcile MINI, Rolls-Royce, BMW Motorrad si After Sales a declarat urmatoarele: „Prima masina MINI a fost creata in anul 1959, de atunci brandul MINI a insemnat mereu idei clare, creative, inspiratie si ceea ce este mai important: pasiune. Aceste aspecte mereu sunt luate in calcul atunci cand vine vorba de brandul MINI, tocmai de aceea respectam aceste aspecte. Noul MINI Clubman este o masina simbolica, care respecta toate simbolurile noastre, iar in viitor o sa ne concentram pe cinci modele principale. Fiecare model existent o sa fie modificat pentru vremurile de astazi, tehnologizate, motorizari noi si multe altele. Credem cu tarie ca noile modele va oferi companiei o pozitionare mai buna pe piata, iar MINI va deveni un brand care se respecta, asa cum este acum.”

 

Daca vom compara noua masina cu versiunea anterioara putem observa mai multe modificari importante, atat interiorul si exteriorul au fost modificate. Noul model este mai mare cu 27 centimetri lungime, are cinci usi si are un portbagaj de 360 de litri ce poate sa fie extins pana la 1.250 litri daca scaunele din spate vor fi inchise. Masina are motorizari performante, care respecta cele mai inalte norme, pe langa asta masina are multe tehnologii precum MINI Connected care este una dintre cele mai importante aspecte la aceasta masina. Prin functia respectiva avem posibilitatea de a conecta smartphone-ul la masina. Dar sa nu uitam si de alte functii precum Driving Excitment, Mission Control, Dynamic Music, MINImalism Analyser, MINI Connected XL Journey Mate, conexiune de internet si date precum si posibilitatea de a accesa cele mai importante retele de socializare precum Twitter, Facebook, fluxuri RSS sau Deezer, Audible, TuneIn Radio, AUPEO sau Stitcher.

Noul model Clubman vine in trei variante: MINI Cooper S Clubman, MINI Cooper Clubman si MINI Cooper D Clubman. Consumul pentru fiecare model nu este unul exact, reprezentatii MINI au mentionat faptul ca consumul poate sa difere la modul de condus, anvelopele alese sau calitatea asfaltului. Masina are o lungime de 4.253 milimetri, latime 1.800 milimetri si inaltimea de 1.441 milimetri.