Dezbatere: teatrul, între scenă şi micul ecran Conflict sau complementaritate?

Joi, de la ora 19:30, la Sala George Constantin – câteva secvenţe din spectacolul de teatru TV Aprilie, dimineaţa de Mihai Ispirescu, care va fi difuzat pe 10 aprilie la TVR2 şi TVR HD, de la ora 20:10. Echipa care s-a ocupat de filmare este alcătuită din:

Producţie: Cezarina Hărăbor
Director de imagine Vlad Tănase
Regia TV: Gini Ignat
Producător: Sânziana Miloşoiu

Întâlnirea va continua cu o dezbatere pe tema Teatrul, între scenă şi micul ecran. Conflict sau complementaritate? la care vor participa: Diana Lupescu – regizoarea spectacolului, Mihai Ispirescu – autorul piesei, actorii din distribuţia spectacolului, regizori, directori de teatre, studenţi.

 

Aprilie, dimineaţa, piesa de teatru care a sfidat cenzura înainte de ’89, pusă în scenă de regizorul Dan Micu sub numele Într-o dimineaţă, a reintrat în repertoriul Teatrului Nottara în anul 2015, în viziunea regizorală a Dianei Lupescu, în cadrul programului Piese vechi în haine noi. De atunci, a susţinut numeroase turnee în ţară şi în străinătate şi s-a jucat pe scena Sălii de spectacole a Palatului Cotroceni, ca urmare a proiectului comun de promovare a dramaturgiei româneşti.