Ingrediente naturale care iti parfumeaza parul

Exista cateva incrediente naturale care iti parfumeaza parul, eliminand mirosul neplacut. Cu toate acestea, ingredientele nu ar trebui folosite in exces pentru ca pot incarca firul de par. Parul este expus zilnic unor factori nocivi, precum toxinele din mediu, fumul de tigara, dar si transpiratia. Aceste substante incep sa se acumuleze pe scalp si pe firele de par, imprimand podoabei capilare un miros neplacut.

Exista insa cateva solutii pentru a scapa eficient de aceasta problema.

Uleiul esential de mandarina este una dintre solutii. Acest ulei neutralizeaza mirosul de transpiratie, oferindu-i acestuia un parfum citric care persista intreaga zi. Uleiul de mandarina contine si numerosi antioxidanti care combat efectele negative ale radicalilor liberi. Acest ulei nu modifica pH-ul natural al scalpului, neafectand in nici un fel productia de sebum.

Uleiul esential de iasomie are un parfum minunat, devenind ingredientul ideal pentru ingrijirea parului. Acest ulei combate matreata, reparand firele deteriorate, dar si prevenind caderea parului.

Ceaiul de lavanda este un alt remediu foarte util. Pe langa faptul ca acesta are o aroma deosebita, previne si caderea parului, dar si pierderea uleiurilor sale naturale. Poti folosi acest ceai pe post de balsam, parul devenind mult mai usor de pieptanat.

Uleiul de cocos este considerat unul dintre cele mai bune produse pentru ingrijirea parului. Acesta are un miros dulceag si un continut foarte bogat de acizi grasi. Rolul acestora este de a repara firele deteriorate, prevenind uscarea parului. Pe langa aceste beneficii, uleiul de cocos mai are si proprietati antifungice, antibacteriene dar si regeneratoare cate elimina fungii provocatori de matreata. El mai revitalizeaza parul uscat sau lipsit de stralucire. Un alt remediu este uleiul de migdale. Acesta poate fi folosit de persoanele cu un par fragil care se rupe usor, dar si de cele care se confrunta cu caderea parului.