Caracteristicile principale ale masinilor de spalat

Alegerea unei masini de spalat potrivite nu este o misiune chiar usoara, avand in vedere numeroasele optiuni intalnite pe piata. Masinile de spalat se impart in mai multe categorii, de la standarde, pana la inguste si compacte.

Masina de spalat poate fi incarcata in doua moduri. Primul mod de incarcare al masinii de spalat, de obicei cel mai comun, este incarcarea frontala. Avantajul acestui tip de incarcare il consta faptul ca suprafata plana superioara a masinii de spalat poate fi folosita sub forma de raft pentru adaugarea unor maruntisuri. Un exemplu foarte bun de masina cu incarcare frontala este masina de spalat Whirlpool 6th Sense.

Un alt tip de masina de spalat este cea cu deschidere pe verticala. Aceste masini de spalat au latimea de 40-45 de cm, adancimea fiind de 60 de cm. Pentru a incarca rufe in aceasta masina va trebui sa o deschizi in partea de sus, fapt ce nu va necesita un spatiu adiacent de incarcare. Un alt lucru avantajos la aceste masini il consta faptul ca acestea sunt destul de comode, astfel incat vei putea sa le incarci fara sa fii nevoit sa te apleci pentru a face acest lucru.

Un alt lucru foarte important de care va trebui sa tii cont este volumul incarcarii. Daca aceasta incarcare este una prea mica, atunci este inevitabila o pierdere mai mnare a energiei masinii de spalat. Pe de alta parte, daca incarcarea cu rufe este exagerata, exista riscul sa apara defectiuni serioase la masina de spalat.

Un alt aspect pe care va trebui sa-l aveti in vedere este numarul de turatii ale masinii voastre. In functie de cate turatii are masina, procentul de umiditate al rufelor va fi mai mic sau mai mare. Acest aspect este important mai ales atunci cand nu aveti un loc in care sa va uscati rufele asa cum va doriti. La un numar de 1000 de turatii pe minut, rufele vor fi umezite intr-un procent de 60%. La un numar de 2000 de rotatii pe minut, procentul de umiditate al rufelor scade la 43%.

Ideal ar fi ca masina sa fie echipata cu un sistem de reglare al turatiilor, astfel incat sa va puteti face si o idee generala despre perioada de spalare si procentul de umiditate al rufelor. Tineti cont si de clasele de spalare, de stoarcere si de folosire a energiei electrice, astfel incat procesul de spalare sa fie unul cat mai eficient. Multe masini primesc un indicator al clasei notat cu litere de la A la G.

http://recomandari-specialisti.ro/masina-de-spalat-rufe-slim-6th-sense-colours-whirlpool-awsx63213/ – masina de spalat whirlpool 6th sense