iPad Pro – 12.9 inch, stylus si tastatura atasabila

iPad Pro este o tableta de 12.9 inch cu stylus si o tastatura atasabila. Apple imprumuta optiuni disponibile deja de la Microsoft Surface, intrand in concurenta directa cu Samsung Galaxy Tab Pro.

Popularitatea tabletelor de 7 inch a scazut destul de mult, mai ales datorita faptului ca din ce in ce mai multe telefoane s-au transformat in phableturi cu diagonale de 6 inch. Producatorii incearca sa dezvolte o noua nisa pentru a-si revitaliza vanzarile in declin ale tabletelor. Strategia adoptata de acestia este de a creste diagonala ecranului tabletelor.

iPad Pro este o tableta lansata de cei de la Apple. Ea beneficiaza de niste optiuni aditionale cum ar fi stylusul si tastatura atasabila. Aceste optiuni pot inlocui utilizarea unui laptop de mici dimensiuni. iPad Pro pastreaza filosofia de design ale celorlalte tablete produse de cei de la Apple. Aceasta tableta include Touch ID in cadrul butonului de pornire, iar ramele din jurul ecranului sunt generoase. Tableta are inclus un numar de patru difuzoare care ajusteaza automat sunetul in functie de modul in care inclini tableta. Produsul cantareste numai 712 grame, aceasta tableta avand o greutate acceptabila avand in vedere diagonala extrem de mare.

Display-ul tip Retina are o diagonala de 12.9 inch, iPad Pro devenind cea mai mare tableta produsa vreodata de cei de la Apple. Display-ul beneficiaza si de o rata de improspatare variabila, lucru care ar trebui sa imbunatateasca autonomia acumulatorului. Apple a optat pentru un chipset Apple A9X, despre care afirma ca va imbunatati performantele acestei tablete. iPad Pro este disponibil in variante de 32 de GB si 128 de GB pentru stocarea datelor.

iPad Pro utilizeaza sistemul de operare iOS si include cateva aplicatii concepute pentru aceasta diagonala a ecranului. Apple promite ca autonomia acestei tablete este de 10 ore, similara cu a celorlalte tablete din portofoliu.