Teatrul Elisabeta își reîncepe activitatea în această vară!

Încrezători, puternici și recunoscători, vă putem anunța astăzi: Teatrul Elisabeta își reîncepe activitatea în această vară! Pentru a respecta nu doar măsurile oficiale de siguranță, ci și eforturile susținute ale societății în care trăim, Teatrul Elisabeta vă propune o conduită preventivă, care să vă protejeze, fără a vă răpi plăcerea actului artistic. Astfel, spectacolele pe care le-am programat în această vară se vor desfășura exclusiv în spații generoase, aflate în aer liber, care să permită distanțarea socială și conduita preventivă.

Teatrul Elisabeta vă dă, astfel, întâlnire în două dintre spațiile în aer liber din București: este vorba de Amfiteatrul „Mihai Eminescu” (str. Arhitect Hârjeu nr. 61) și de Teatrul de Vară Herăstrău.
La Amfiteatrul „Mihai Eminescu” ne vom vedea sâmbătă, 1 august, la comedia deja celebră „Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc!”, în regia lui Șerban Puiu, alături de actorii Bogdan Stanoevici, Maria Buză, Marius Gîlea, Alexandra Velniciuc, Anca Dinicu şi Andreas Petrescu. Acţiunea comediei se învârte în jurul lui Robert, care pune la cale un rendez-vous romantic cu amanta lui. Angajează o bucătăreasă iscusită să le prepare bucate alese şi, drept alibiul perfect, îl invită pe amicul său Bernard. Marea sa dezamăgire vine în momentul în care află că soţia lui se hotărăşte să rămână acasă, dându-i toate planurile peste cap. Dacă asta nu era suficient, nu trece mult şi află că iubita lui soţie trăieşte o intensă poveste de dragoste cu nimeni altul decât cu „alibiul” lui. Astfel, această comedie intensă ajunge să aibă mai multe întorsături decât un tirbuşon. Cel de-al doilea spectacol de la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” se joacă sâmbătă, 22 august, când vă invităm să pătrundeţi în lumea comediei „Las’ că știm noi!”, în regia lui Șerban Puiu. În acest labirint nesfârşit de confuzii şi încurcături haioase, în care nimic nu este ceea ce pare a fi, îi avem în rolul principal pe actorii Carmen Tănase şi Bebe Cotimanis.

La Teatrul de Vară Herăstrău vă propunem două comedii aplaudate îndelung atât în București, cât și în multe orașe din țară. Sâmbătă, pe data de 8 august, ne vedem la comedia „Ghici cine te sună?!” în regia Taniei Popa, împreună cu actorii: Andreas Petrescu, Tania Popa, Leonid Doni, Bogdan Albulescu, Cătălina Grama (Jojo), Alexandra Velniciuc, Silviu Mircescu şi Ramona Niculae. În această piesă de teatru, de fiecare dată când unul dintre telefoanele de pe masă scoate un sunet, atmosfera devine din ce în ce mai tensionată, iar spectatorii din sală cu atât mai curioşi. Asta pentru că cineva propune un joc: cum ar fi să lase toţi telefoanele pe masă şi să se răspundă pe speaker la toate apelurile, iar mesajele să fie citite cu voce tare? Această poveste contemporană invită spectatorul să îşi imagineze cât de bine … sau rău, ar reacţiona într-un scenariu asemănător. Ultimul, dar nu cel din urmă spectacolul marca Teatrul Elisabeta, „Puricele în ureche”, se joacă vineri, 4 septembrie, de la ora 20:00 la Teatrul de Vară Herăstrău. În această comedie nebună, toată lumea fuge după toată lumea şi, totodată, toţi fug unii de alţii. Scrisori anonime, gelozii, prieteni voluntari, stări de exaltare alcoolică, ameninţări cu moartea…nu ai cum să nu râzi cu lacrimi. Din distribuţie fac parte actorii: Lucian Ghimişi, Vasile Calofir, Andreas Petrescu, Ştefan Velniciuc, Leonid Doni, Alexandra Velniciuc şi mulţi alţii.

Pentru ca experiența hohotelor de râs să se producă în siguranță, Teatrul Elisabeta a adoptat toate măsurile de siguranţă impuse de autorităţi, cu scopul protejării spectatorilor şi a întregii echipe. Vă rugăm să respectaţi întotdeauna distanţa de cel putin 1,5m faţă de ceilalţi participanţi, să purtaţi corect masca pe toată durata evenimentelor şi să ajungeţi la sala de spectacol cu minim 45 de minute înainte de începere, pentru a evita formarea aglomeraţiei.

Pentru biletele achiziționate la reprezentațiile în aer liber, vă oferim posibilitatea de a achiziționa bilete online, fără comision, de pe site-ul TeatrulElisabeta.ro. Cei care vor să vadă spectacolele programate pe perioada verii în baza biletelor achiziționate la reprezențațiile de la sediul Teatrul Elisabeta, anulate din cauza crizei cu virusul Sars-Cov-2, accesul este garantat în limita locurilor disponibile, cu condiția de a primi confirmarea locurilor din partea unui reprezentatant oficial al Teatrului Elisabeta cu minim 14 zile înainte de reprezentația aleasă. De asemenea, vă recomandăm să consultați Regulamentul oficial de participare la spectacolele și evenimentele Teatrului Elisabeta în aer liber, disponibil pe site-ul www.TeatrulElisabeta.ro.