Prevenirea si tratarea aftelor de pe limba

Aftele se pot forma din cauza unei muscaturi bruste a limbii cu dintii, a oparirii limbii in mod accidental si bruxismului. Alte cauze includ alergiile alimentare, infectiile virale, ulceratii la nivelul gurii, sindromul de ardere al limbii, papila largita si anumite afectiuni medicale, cum ar fi diabetul zaharat, anemie si cancer oral. Fumatul excesiv, deficitul de vitamina B, consumul excesiv de alimente grase si efectele secundare ale unor medicamente pot contribui, de asemenea, la aceasta problema a limbii. Durerea si inflamatia limbii asociata cu veziculele care apar in cazurile mentionate anterior pot face pe oricine sa se simta iritat. In plus, veziculele pot face dificila mestecarea alimentelor. De obicei, basicile dureaza aproximativ o saptamana si dispar singure. Cu toate acestea, puteti incerca unele remedii naturale pentru a ajuta la atenuarea durerii si a inflamatiei.

Gheata va amorti zona cu probleme de pe limba si in acest mod durerea o sa dispara. Pe langa ameliorarea durerii, gheata poate reduce, de asemenea, umflatura si inflamatia. Tineti un cub de gheata direct pe zona afectata sau frecati zona pana cand amorteste. Ca alternativa, puteti lua inghitituri de apa rece din cand in cand, pana ce durerea dispara.

Sarea este buna pentru tratarea aftelor de pe limba, deoarece va reduce inflamatia si durerea. Sarea poate elimina bacteriile si prevene infectia. Se amesteca o lingurita de sare intr-o cana cu apa calduta si se amesteca bine. Plimbati solutia in jurul gurii, timp de cel putin 30 de secunde si apoi scuipati-o. Se repeta procedeul de 4 sau 5 ori pe zi, pana cand veziculele se vindeca.
Pentru tratarea aftelor de pe limba, bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, foarte eficient. Acesta are proprietati antiinflamatorii care ajuta la calmarea durerii si a inflamatiei. In plus, bicarbonatul de sodiu ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului din gura.