Portretul unui profesor de limba engleza pentru copii – exemplul Novakid.ro

La inceputul unui nou an scolar, parintii sunt, fireste, mai ocupati cu alegerea activitatilor extracurriculare pentru copiii lor. Un numar tot mai mare de familii opteaza pentru meditatiile virtuale sau scolile online, formate favorizate pentru flexibilitatea si capacitatea de a economisi timp si efort: poti studia de oriunde si poti, de asemenea, sa-ti ajustezi programul la nevoile tale. Scolile online ofera mai multe oportunitati de a alege un profesor. Parintii elevilor scolii online de engleza Novakid.ro au vorbit despre procesul de selectie al profesorilor online si despre ce trebuie sa ai in vedere cand se face alegerea finala.

Profesorul ideal este cel care… adera la cerintele programului

Indiferent de varsta elevului, educatia necesita un program clar si detaliat. Parintii vor sa inteleaga usor ce progres va avea copilul intr-o luna, doua, trei sau sase. In acelasi timp, majoritatea doresc sa se simta „implicati” in pregatirea curriculum-ului. Acest lucru, desigur, nu antreneaza o interventie a parintilor in munca expertilor educationali, este insa suficient ca profesorul sa descrie in detaliu programul de predare si sa garanteze la final un rezultat.

Parintii sustin ca in cadrul scolii Novakid: „Profesorul nostru este moderat strict, exigent, disciplinat. Prezinta materialul pana cand este pe deplin absorbit si inteles, dar in acelasi timp este pozitiv, prietenos si intelegator”. „Un profesor ar trebui sa ramana un profesor pana la urma. Este important ca profesorul sa ramana cu programul si sa lucreze pentru a obtine rezultate. Si, de asemenea, explica clar materialul si corecteaza intotdeauna greselile„.

Alvina Rusu, manager Novakid Romania, aduce in completare faptul ca atunci „Cand coordonezi programul cu parintii, ei cred ca au luat singuri decizia si se simt implicati si increzatori. Un parinte are nevoie de rezultate si este important sa reflectam acest lucru in program”.

Profesorul ideal este cel care… stie cum sa gaseasca abordarea potrivita
pentru un copil

Competenta si adaptarea la standardele curriculare sunt foarte importante. Dar parintii asteapta de la profesor sa aiba capacitatea de a gasi o abordare personalizata pentru fiecare copil. Pentru a ramane mai mult timp pe un subiect dificil, acestia incearca sa scoata un elev timid din carapacea sa ori sa tempereze energia unui copil agitat pentru a se putea concentra mai bine. Acest lucru este valabil mai ales pentru activitatile extracurriculare, in care elevul este implicat 1:1 cu profesorul si nu este nevoie sa „tina pasul” cu restul clasei.

De asemenea, parintii se asteapta ca profesorii sa atinga un echilibru intre rigoare si prietenie. Profesorii care sunt prea stricti duc la respingere, iar cei relaxati fac parintii sa fie suspiciosi.

Unii parinti povestesc ca „Profesoara a reusit sa gaseasca o abordare fata de copilul nostru si sa-l cucereasca. In acelasi timp, ea se comporta liber si natural, are o abordare creativa, are propriul stil si rezolva exercitiile cu cel mic captivandu-l si nu punandu-l sub presiune”.

Imi place ca profesorul isi aminteste interesele copilului, hobby-urile si personajele de desene animate preferate si le foloseste activ in lectie”.

Profesorii care sunt prea seriosi ma fac sa ma simt inconfortabil. Intr-o zi, am asistat la cateva cursuri cu fiul meu si un profesor facea remarci precum ‘Oh, ce dragut!’ ca raspuns la fiecare cuvant spus de cel mic. Mi-a dat impresia ca il stresa”.

Iar explicatia vine chiar de la Helen Tourlayew, seful Departamentului de Dezvoltare al Profesorilor Novakid, care ne explica cat de important este pentru un profesor sa inteleaga ritmul de invatare a unui elev: „Din punctul de vedere al profesorului, volumul de munca al copilului ar trebui sa corespunda nu doar nivelului si abilitatilor acestuia, ci si specificului ritmului sau de invatare. In acest sens, o abordare individuala este cruciala”.

Profesorul ideal este cel care… ofera feedback regulat

Un alt punct important este dorinta profesorului de a oferi feedback. Pentru parinti, comentariile profesorului devin un indicator al progresului copilului. In acelasi timp, se asteapta ca profesorul sa fie cat mai onest si impartial.

Imi place cand un profesor ofera feedback obiectiv: ajuta la eficientizarea orelor. Feedback-ul prea optimist si pozitiv este alarmant. Ingreuneaza intelegerea reala a lucrurilor.

Ca parinte, ceea ce imi place cel mai mult la profesorul nostru este ca ne ofera feedback detaliat si indrumari suplimentare.

Alvina Rusu, manager Novakid Romania, explica rolul de a oferi feedback: „Pe langa faptul ca profesorul noteaza reusitele copilului, feedback-ul este si un instrument grozav pentru urmarirea progresului. Desigur, nimeni nu vrea sa auda ca micutul lui nu se descurca bine la ceva, dar aici indatorirea profesorului este de a oferi corect feedback”.

Ce sa cauti la un profesor inainte sa il alegi

Educatia inalta

Mai mult de jumatate dintre parinti, atunci cand isi aleg un profesor, se bazeaza pe nivelul sau de pregatire profesionala. In mod ideal, profesorul ar trebui sa aiba studii superioare intr-o materie de specialitate.

Un certificat international

In ceea ce priveste limbile straine, este important sa se acorde atentie la acreditarile profesorului, daca acesta are o diploma internationala sau nu. Aceste certificate sunt eliberate dupa promovarea cursurilor speciale de formare ca profesori. Este important ca profesorul sa finalizeze programa completa si nu versiunea redusa a cursului.

Experienta de munca

Alege profesori cu cel putin 3 ani de experienta. Se acorda atentie experientei de predare online, intrucat nici macar profesorii talentati nu sunt intotdeauna capabili sa treaca rapid de la un sistem scolar in format total fizic la formatul online.

Evaluarea altor parinti

Scolile online mari au evaluari ale profesorilor. Acestea sunt de obicei compilate pe baza feedback-ului de la alti utilizatori.

Despre Novakid

Novakid este scoala online nr. 1 de engleza pentru copii cu varsta cuprinsa intre 4-12 ani din Europa. In anul 2017 s-a lansat pe piata internationala, ajungand sa activeze in prezent si in Romania incepand din iunie 2021. Profesorii acestei scoli sunt vorbitori nativi ai limbii engleze, acreditati la nivel international prin certificate CELTA, TEFL, TKT si TESOL.

Modul de predare Novakid depinde de ritmul si capacitatile elevului. Fiecare curs este personalizat, incepand cu prima lectie gratuita pe care scoala o ofera noului cursant pentru a-i observa abilitatile si modul de lucru. Parcurgerea lectiilor este interactiva, datorita activitatilor dinamice si inovative pe care profesorul le utilizeaza: excursii virtuale cu ajutorul tehnologiei, jocuri, videoclipuri si sabloane personalizate.

Pentru a afla mai multe despre scoala de engleza Novakid vizitati www.novakid.ro.