Plaje si hoteluri in peninsula Sithonia – Halkidiki

Sithonia este bratul central al peninsulei Halkidiki, cea mai mare din Grecia. Anual aceasta este vizitata de milioane de turisti, printre care si romani, datorita faptului ca este una dintre cele mai aproapiate destinatii turistice de Romania. Cel mai mare aeroport care deserveste zona este cel din Salonic.

Principala atractie din Sithonia o reprezinta cu siguranta plajele, insa cei care ajung aici au si alte alternative cum ar fi plimbatul cu bicicletele pe traseele montane sau scufundarile ori plimbarile cu barca.

Lasand la o parte experientele minunate pe care le poate avea un turist cand ajunge in Sithonia, aici pot fi vazute ruinele castelului Toroni sau cele ale bisericii crestine Sofronios din Nikiti. Biserica de pe plaja Elia este una dintre cele mai vizitate deoarece se spune ca aici Apostolul Pavel a facut un popas si s-a odihnit. Parthenonas este un sat istoric la fel de vizitat. Acesta are si un muzeu propriu, in ciuda faptului ca nu e o localitate foarte mare.

Pestera Petralona nu se afla in Sithonia ci in apropiere de intrarea pe brat, dinspre Salonic. Cu alte cuvinte se afla drumul catre brat dinspre aeroport. Este de asemenea unul dintre cele mai importante obiective turistice din Halkidiki si nu trebuie ratat. Langa el se gaseste si un muzeu. Biletul platit permite accesul atat in pestera cat si in muzeu.

Sithonia este recunoscuta pentru faptul ca are unele dintre cele mai frumoase plaje din Halkidiki. Nu le vom putea enumera pe toate astfel incat ne vom opri la cateva dintre cele premiate cu Steagul Albastru. Sarti este o plaja care nu trebuie ratata pentru ca pe langa nisipul alb si galben sau pe langa amenajarile exceptionale ne ofera un peisaj superb, cu vedere spre Muntele Athos. Toroni si Nikiti sunt doua plaje la fel de frumoase dar fata de altele au si cateva obiective turistice in apropiere. Platanistsi, Logomandra, Paradisos si Metamorfosi sunt unele dintre cele mai cunoscute plaje din Sithonia.