Despre cascada Rin Falls, de langa Schaffhausen, Elvetia

Daca va doriti sa va aflati deasupra celei mai mari cascade din Europa si sa simtiti zgomotul si vibratia apei in intregul organism, puteti experimenta acest lucru la Rin Falls de langa Schaffhausen, Elvetia. Din cauza miscarilor tectonice din epoca de gheata, cu peste 15.000 de ani in urma, cursul raului Rin a fost fortat sa curga intr-o noua albie. Rin Falls a luat fiinta in momentul in care, punctul de tranzitie a transformat stanca in pietris moale. Cascada are o latime de peste 150 de metri, debitul fiind de cateva sute de metri cubi de apa care se pravalesc cu o viteza de peste 23 de metri pe secunda.

In mijlocul cascadei se afla o stanca puternica, care a rezistat eroziunii naturii timp de o mie de ani. La aceasta stanca se poate ajunge intr-un tur organizat, in timpul caruia se poate observa si spectacolul natural superb. Practic, in mijlocul cascadei, vizitatorii stau pe platforme care ies in afara apei. Vizitatorii mai indrazneti pot inchiria si canoe.

Complexul Schloss Laufen a facut schimbari importante incepand din martie 2010. In plus, fata de centrul nou pentru vizitatori, organizatorii au infiintat un loc de joaca pentru copii si „Historama” – o expozitie interactiva despre cascada -, un nou traseu care te incita la aventura si, de asemenea, pista Belvedere care va asigura acces facil la privelisti magnifice catre Rin Falls.

Asadar, daca ati ajuns in Zurich si doriti sa ajungeti si la cascada, puteti sa parcurgeti distanta cu trenul, plecand din gara principala din Zurich. Calatoria dureaza in jur de 55 de minute. Peisajele pe care le puteti vedea in timpul calatoriei cu trenul sunt fantastice, un decor verde, umed si spectaculos. Odata ajunsi la cascada, va trebui sa urcati niste scari abrupte si inguste pana la platforma de pe care se poate vedea aceasta minune a naturii.