Open Call “Departe de Centru, Aproape de Oameni”, ediția a II-a, 2022

Teatrul Masca organizează un open call prin care își propune să ofere companiilor de spectacol independente și teatrelor subvenționate din Capitală un spațiu de manifestare artistică. În perioada 1 august – 15 septembrie 2022, Teatrul Masca va găzdui în cadrul proiectului “Departe de Centru, Aproape de Oameni” spectacole și evenimente artistice în „Amfiteatrul Lacătelor de dragoste”.

Teatrul Masca nu va percepe costuri (chirie sau utilități) în acest proiect, iar toate încasările din vânzarea biletelor vor reveni companiilor/instituțiilor care vor juca spectacole. De asemenea, Teatrul Masca va pune la dispoziție aparatură sceno-tehnică proprie (lumini/sunet) și resurse umane (departament tehnic de scenă) pentru susținerea spectacolelor. Costurile aferente reprezentațiilor (transport decor, onorarii colaboratori etc) vor fi susținute de fiecare participant.
Nu există restricții de ordin stilistic în privința spectacolelor. Acestea pot fi de teatru dramatic, teatru-dans, performance, improvizație, spectacol-lectură, concert ș.a. Proiectul se adresează publicului adult (16+) din zona de rezidență Militari – Drumul Taberei – Crângași – Giulești.
Se vor accepta pentru selecție doar producții ale companiilor și teatrelor înregistrate în Registrul Artelor Spectacolului.

Evaluarea propunerilor va fi făcută de către Consiliul Artistic al Teatrului Masca. Pentru urgentarea procedurii de selecție, vă rugăm să atașați la descrierea spectacolului/evenimentului propus și un necesar tehnic.

Pentru înscrieri și detalii suplimentare – office@masca.ro

Calendar open call
Perioada de înscriere: 12 aprilie – 1 mai 2022 (inclusiv)
Evaluarea propunerilor și selecția: 2 – 15 mai 2022
Anunț rezultate finale: 16 mai 2022
Stabilire calendar reprezentații: 16 – 31 mai 2022
Desfășurare proiect “Departe de Centru, Aproape de Oameni”: 1 august – 15 septembrie 2022

“Departe de Centru, Aproape de Oameni” este un proiect al Teatrului Masca, aflat la a doua ediție, și constă în susținerea de spectacole de teatru, dar și activități culturale, artistice și educative în aer liber, în Amfiteatrul Lacătelor de dragoste din curtea Teatrului Masca. Proiectul beneficiază de sprijinul Direcției Cultură, Învățământ, Turism și al Direcției de Presă din cadrul Primăriei Municipiului București.