După doi ani de restricții, Teatrul Masca se întoarce în stradă cu premiera EXODUL

Sâmbătă, 30 aprilie, Teatrul Masca deschide Stagiunea Outdoor 2022 cu spectacolul EXODUL. Acesta va avea două reprezentații pe Calea Victoriei, în zona Muzeului Național de Istorie, de la ora 18:00 și de la ora 20:00. Spectacolul se joacă în cadrul proiectului ,,Străzi deschise – București, Promenadă urbană 2022”, inițiat de Primăria Municipiului București și este oferit gratuit publicului.

Un grup compact de oameni de toate vârstele, cu geamantane în mâini și în spatele lor un câmp de floarea soarelui și un cer senin. Așa începe „Exodul”.
„Exodul e un spectacol care ar fi trebuit să vorbească despre Istorie, despre istoria refugiaților din Ucraina; sau din Siria; sau din alte zone unde bombele alungă Oameni, oameni ca noi, oameni ca voi, oameni în vârstă sau oameni tineri, copii sau femei… Oameni….
Exodul e un spectacol născut în zilele ce au urmat lui 24 februarie 2022, atunci când războiul a izbucnit la câteva sute de kilometri de România. Acum, la două luni de la acel moment, Istoria s-a transformat în actualitate, iar Exodul a devenit un spectacol contemporan; al naibii de contemporan.
Exodul e un spectacol despre acum și aici. Sau despre refugiați și despre noi. Despre cei nevoiți să plece de Acasă în pribegie și despre noi care încercăm să le fim Acasă pentru o vreme.
Exodul este însă și despre Artiști și Refugiați. Despre ce simte un Artist pus față în față cu drama colectivă a unui popor: a celui ucrainean sau a celui sirian sau… sau… din păcate sau-ul pare a nu avea sfârșit…
Exodul nu este numai despre un steag pus pe o clădire, despre a trimite un camion de conserve sau de făină, nu numai despre a-ți deschide Casa pentru niște necunoscuți sub vremuri, ci despre a-ți deschide Sufletul.
Exodul este despre Empatie, despre Prietenie, despre Solidaritate, despre Emoție.
Exodul este despre Lacrimi și Zâmbete.
Exodul este răspunsul nostru ferm ca Artiști la Nebunia celor care conduc Lumea.” (Anca Florea, manager Teatrul Masca)

Un concept de Anca Florea
Scenariul și Regia: Mihai Mălaimare
Scenografia: Anca Albani
Muzica: Răzvan Alexandru Diaconu

Distribuție:
Moașa – Anamaria Pîslaru
Prietena ei dintotdeauna – Laura Dumitrașcu
Femeia cu landoul – Alina Crăiță
Pictorița – Dora Iftode
Bătrânul domn, bolnav de astm – Sorin Dinculescu
Sinucigașul – Valentin Mihalache
Soția sa – Cristina Panait
Tânărul îndrăgostit – Mario Valdelvira
Tânăra îndrăgostită – Daciana Voinescu
Tânăra însărcinată – Bianca Temneanu
Soțul ei – Petru Marginean
Un copil – Delia Tărcăoanu
Teatrul Masca, înființat în 1990, este singurul teatru din România cu o stagiune permanentă de exterior. Spectacolele din stagiunea outdoor fac parte dintr-un proiect socio-cultural amplu care are ca principal scop facilitarea accesului publicului la actul cultural, Teatrul Masca fiind promotorul teatrului de stradă în România.
Accesul publicului la evenimente este liber.
Pentru detalii și program, vizitați www.masca.ro