Despre masajul Reiki, in fapt o terapie

Masajul Reiki este un masaj oriental prin prisma faptului ca a fost dezvoltat de un calugar japonez acum o suta si ceva de ani. Este mai degraba o terapie decat un masaj pentru ca tehnicile nu sunt cele clasice. Cel care practica acest tip de masaj nu preseaza zonele corpului ci doar le atinge.

Scopul principal nu este relaxarea interioara ci vindecarea trupului de lipsa de energie. Prin atingeri, terapeutul incearca sa transmita energia sa clientului. Ca atare, nu oricine poate practica astfel de masaj iar in Romania poti beneficia de el doar in saloanele specializate, pentru ca noi nu avem calugari budisti sau practicanti qigong care sa faca asta la ei acasa.

 

Mediul in care se practica acest masaj trebuie si el eliberat de energii negative. Astfel ca in camera respectiva lucrurile sunt asezate dupa un anumit tipar iar mirosurile aromate si culorile nu lipsesc. Eventual se aprind si betisoare incandescente. Muzica specifica se poate auzi si ea in surdina.

Spuneam ca Reiki este mai degraba o terapie decat un masaj, insa majoritatea saloanelor din Bucuresti o combina cu alte tipuri de masaj lente si placute astfel incat veti simti atat o linistie interioara cat si o placere fizica. Dintre masajele cu care se combina aceasta terapie il amintesc pe cel somatic.

Fara a incerca sa contrazic sau sa aprob pe cineva, sunt foarte multe voci care sustin ca aceasta terapie este un medicament 100% natural pentru ca vindeca multe boli. Masajul extrem de lent si placut pune in miscare sangele si regleaza metabolismul. Oxigeneaza de asemnenea creierul si accelereaza procesul de eliberarea a toxinelor. Probabil ca aceste lucruri nu se vor vedea imediat dupa terminarea sedintei si nici in timpul ei. Trebuie sa va ganditi ca tehnicile sunt sigure suta la suta si nu vi se poate intampla nimic rau. Aveti doar de castigat! De ce sa nu incercati!?