De ce sa alegi o firma profesionista pentru curatenia la birouri

Orice dezvoltare a unei afaceri vine la pachet cu diverse complicatii, mai mici sau mai mari, in functie de specificul acesteia. Problema curateniei la birouri este una dintre cele mai banale, dar in acelasi timp si una dintre cele mai greu de rezolvat in stil profesionist.

Daca spatiul de birouri pe care-l detii este mare spre foarte mare, te poti gandi la varianta angajarii unei persoane dedicate acestei activitati. Poti avea noroc sau nu in gasirea omului potrivit, pentru ca in acest domeniu, persoanele serioase si intreprinzatoare si-au infiintat o firma curatenie birouri, cei care inca mai presteaza acest serviciu la nivel de angajat ridicand mici semne de intrebare.

Daca ai un spatiu mediu sau mic, tot o firma specializata in servicii de curatenie este alegerea cea mai potrivita, fiindca poti stabili prin contract cadenta serviciilor (nici prea des, astfel incat sa platesti degeaba, nici prea rar, astfel incat sa astepti urmatoarea curatenie printre gunoaie), asa ca vei obtine raportul calitate / pret ideal pentru afacerea ta.

Un alt avantaj al colaborarii cu o firma specializata in servicii de curatenie este acela ca specialistii dispun de aparatura profesionala, pe care o vor pune in slujba curateniei biroului tau. Daca angajezi pe cineva, full-time sau part-time, trebuie sa investesti in aparatura pentru curatenie, iar preturile nu sunt deloc mici cand e vorba despre tehnologie de calitate.

Sa mentionam si cazul in care ai birourile la etajul zece si vrei sa speli geamurile exterioare. In acest caz vorbim despre alpinism utilitar, serviciu care poate fi oferit de firmele de curatenie serioase.

Am stabilit ca, fara discutie, o firma specializata in domeniu este net preferabila altor variante. Urmatoarea problema de rezolvat este cum aleg o firma profesionista de curatenie, fiindca pe piata sunt destul de multe optiuni. Evident unele sunt bune, altele mai putin bune, iar altele de evitat.

Ce aspecte trebuie sa ai in vedere cand faci alegerea?

Primul aspect este cel al vechimii pe piata; o firma care activeaza de peste cinci ani in domeniu este preferabila uneia care s-a infiintat luna trecuta.
Al doilea aspect este cel al varietatii de servicii oferite; daca ofera doar aspirare si spalare covoare, e bine sa va mai ganditi daca o alegeti. Daca insa au, spre exemplu, si servicii de alpinism utilitar (pentru eventualele motive prezentate mai sus), este clar ca firma este serioasa si profesionista.
Nu in ultimul rand puteti consulta portofoliul companiei respective, pe care este neaparat necesar sa vi-l prezinta. Daca acolo vedeti peste 10-20 de clienti, este clar ca-i puteti lua in considerare.

Iar referitor la aspectul financiar, trebuie sa aveti in vedere ca va veti putea deduce cheltuielile de curatenie, ceea ce, cu siguranta, va atarna destul de mult in balanta alegerii.