Primavara s-a facut simtita din vreme anul acesta, urmarea fireasca fiind dorinta de innoire la toate nivelurile, inclusiv in cel al alimentatiei, majoritatea oamenilor fiind tentati sa treaca la un mod de viata mai sanatos.
Pentru cei care sunt adeptii iesitului frecvent prin restaurantele din Bucuresti, semnalam cateva noutati importante, precum deschiderea unui nou restaurant libanez Four Seasons, pe Calea Dorobantilor, lansarea unui meniu de primavara la restaurantul vegetarian Satya si deschiderea altui „libanez” in zona Foisorului de Foc, numit Casa Zena, descendentul fostului restaurant Sahara.
Mancarea libaneza, facand parte dintre bucatariile de sorginte mediteraneeana, este una dintre cele mai sanatoase, fiind alcatuita in marea majoritate din legume, verdeturi si peste, peste care troneaza celebrul ulei de masline, cel care pare a fi o vedeta nemuritoare pe piedestalul dietelor si hranirii echilibrate.
In aceeasi primavara 2014 lantul de restaurante La Mama implineste 15 ani de existenta neintrerupta, eveniment care va fi marcat cu surprize si promotii interesante. Cafepedia Romana continua seria evenimentelor „Bucate Unicate”, prezentand in fiecare saptamana preparate unice din bucataria unor tari pe care putini le-au vizitat, in incercarea de a educa gusturile culinare ale romanilor. Bucate japoneze, dominicane, sud-africane sau balineze sunt doar cateva din proiectele culinare Cafepedia.
Lantul de restaurante Zen Sushi reprezentantul de top al uneia dintre cele mai sanatoase bucatarii din lume, cea japoneza, pregateste si el cateva surprize de proportii, precum mese Teppanyaki in locatia din zona Victoriei si foarte probabil o noua locatie (despre care n-avem voie sa va dezvaluim detalii, inca).
Totodata asteptam ca restaurante nou deschise, precum LoVegan, sa confirme penetrarea in piata, odata cu trendul sanatos in alimentatia romanilor.
Dupa cum spuneam, primavara bate la usa, viata reluandu-si ciclul etern, pe care-l putem respecta si celebra impreuna.