Wood Be Nice continua proiectul NeoNlitic cu un workshop despre cultura Hamangia ca sursa de inspiratie artistica

Dupa secole, artistii sunt inspirati in continuare de motivele stravechi si preiau estetica din culturile Cucuteni si Hamangia folosind tehnici si materiale contemporane
Wood Be Nice (http://www.woodbenice.ro/) continua proiectul NeoNlitic, ce isi propune sa preia elemente artistice stravechi si sa valorifice patrimoniul cultural comun si estetica civilizatiilor neolitice ale caror vestigii au fost descoperite pe teritoriul Romaniei, pe 31 august, cu un workshop despre cultura Hamangia ca sursa de inspiratie artistica. Workshop-ul va avea loc incepand cu ora 17:00, la atelierul de pe B-dul Carol I nr. 53 din Bucuresti, iar intrarea pentru public este libera.

Cultura Hamangia, una dintre culturile fundamentale ale preistoriei de pe teritoriul Romaniei, a fost incadrata cronologic intre mileniile IV-II i.Hr. iar cultura din Dobrogea, alaturi de alte culturi ca Dudesti, Starcevo-Cris si Vinca reprezinta cel mai vechi sit neolitic cu ceramica de pe teritoriul Romaniei.

In cadrul intalnirii se va discuta despre cultura Hamangia, alaturi de Florian Lucan, pictor si profesor de arte plastice, care va prezenta misterioasa lume din perioada neolitica, artistul visual Sasha Meret si echipa Wood Be Nice, care va povesti despre recenta documentare in teren “Uimitoarele aventuri in tara Hamangia”.

Proiectul va continua cu un al treilea workshop, pe 14 septembrie, despre cultura Cucuteni, in urma unei noi documentari pe teren in zona.
Cei 14 artisti implicati in NeoNlitic (Daniel Loagar, Andrei Cornea, Sasha Meret, Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Bajenaru, Marius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver Biv, Roxana Tomescu, Lucian Color, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu) sustin si promoveaza productia artistica prin reinterpretarea esteticii culturilor Cucuteni si Hamangia, folosind tehnici si materiale moderne iar la finalul proiectului vor realiza doua expozitii cu opere de tip instalatii-corpuri de iluminat de dimensiuni medii-mari realizate din materie prima reciclata.

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio Romania Cultural, Romania Libera, Casa Mea, eva.ro, acasa.ro, Iqads, SMARK, PRwave, Iqool, Modernism, Revista Atelierul, The Trends, Romania Pozitiva, Goingout, Bucharest Guide, Pro Bucuresti, Bookblog, Ceasca de cultura, 4arte, inoras.ro, Cotofana Urbana, Bucharest City App, 100 de locuri, Munteanu, Feeder.