Serviciile funerare nu ar trebui sa fie un chin financiar – ce variante au cei care sunt sub stresul bugetului

Vestea mortii este pe cat de socanta si dureroasa, pe atat de complexa in ce urmeaza ulterior. Familia indoliata trebuie sa faca rost de resurse financiare imediate pentru a putea pune la punct evenimentul funerar. Asa se face ca totul se invarte in jurul banilor si negresit inmormantarea si serviciul religios vor sta sub semnul puterii financiare.

(ADVERTORIAL NEPLATIT, LINKURI DEZACTIVATE)

La ora actuala serviciile funerare sunt variate, la fel ca si prestatorii de servicii de acest gen. Exista optiuni pentru toate buzunarele pana la urma. Pentru unele agentii insa exista si abordari ceva mai complexe si atipice.

Plata pe baza de talon de pensie

Toata lumea stie ca prin Casa de Pensii, agentiile teritoriale de care apartine fiecare, se poate deconta o suma de bani oferita de stat sub forma de ajutor de inmormantare. Acesta variaza in functie de gradul de rudenie sau daca cel decedat era asigurat sau pensionar. Pentru a obtine un astfel de ajutor familia indoliata trebuie sa faca dovada unor cheltuieli pentru a obtine si decontarea acestui ajutor.

Adysim propune insa o alta varianta. Agentia de pompe funebre bucuresteana scurteaza din timpul alocat acestui joc birocratic. Pe baza ultimului talon de pensie prezentat, familia poate deconta, pe loc, servicii funerare. Acest lucru le va permite sa nu mai astepte pana cand au banii in mana. Vor cumpara imediat sicriul, crucea si acele accesorii necesare pentru a pregati defunctul pentru traditionala priveghere.

In plus, pentru a putea sa de incadreze intr-un anumit buget, Adysim pune la dispozitia celor interesati variante de produse. Sicriul poate fi unul simplu, clasic, din gama social pentru a fi mai ieftin, insa in acelasi loc se regasesc de asemenea si variante de lux. In functie de acesta se va alege si tipul de cruce, de preferat sa fie de aceeasi culoare.

Servicii cumulate

O alta modalitate de a cheltui eficient banii dedicati pentru organizarea inmormantarii se refera la pachetele de servicii sau in orice caz la servicii funerare cumulate in locul celor alese individual. Vorbim despre un castig de ambele parti: agentiile de pompe funebre pot pune la dispozitie tot ce este necesar pentru a organiza o inmormantare, iar familia indoliata responsabila de a aceasta misiune va putea bifa mai usor sarcinile de facut, toate rezolvate cu o singura vizita la magazinul de profil.

Serviciile cumulate in pachete sunt gandite in asa fel incat sa acopere in principal cele mai importante nevoi, cele fara de care nu se poate realiza inmormantarea. Restul, completari, sunt detalii pe care unii si le pot permite sau nu. Dupa caz, un astfel de pachet de servicii este mai avantajos ca pret si poate include: constatare de deces, imbalsamare si punere in sicriu, cu sau fara transport inclus, sicriu si cruce, eventual si o coroana de flori, plus ajutor oferit pentru a scoate toate actele necesare in astfel de cazuri.

La cerere, o agentie de pompe funebre precum Adysim poate oferi si transport, pentru defunct sau si pentru cei prezenti la eveniment in ziua inmormantarii, coroane de flori, colaci, accesorii funerare inclusiv prosoape, coliva, vin etc. Preturile incep de la 2000 de lei si pot ajunge si la peste 7000 de lei, in functie de preferinte.

Nu toate agentiile de profil au astfel de oferte

Desigur ca exista si pe aceasta nisa competitie. Nu toate agentiile de profil pot presta orice tip de serviciu din cele amintite sau nu pot oferi preturi speciale. De aceea, atunci cand faceti alegerea trebuie sa verificati oferta activa. Depinde si de disponibilitatea celor in cauza, pentru ca astfel de evenimente pot surveni cand ne asteptam mai putin, chiar si la ore tarzii in noapte. Asadar va conta si cine raspunde unei cereri chiar si in afara programului.

Inca din vremuri stravechi se punea accent pe partea financiara chiar si la final de viata. Expresia atat de uzuala astazi, a da ortul popii, aminteste de faptul ca acestia erau ultimii bani dati unui preot. Mai cu seama acum, cand serviciile funerare stau sub semnul puterii financiare, exista un stres in plus atunci cand intervine un astfel de eveniment. Cauti agentii cu au oferte precum cele mentionate, pentru a face economii atat cat se poate in ceea ce priveste cheltuielile legate de inmormantare.