Revista Atelierul x Noaptea muzeelor 2018

Revista Atelierul: One Open Night la Deco-Box
Revista Atelierul x Noaptea muzeelor 2018

Revista Atelierul deschide spatiul de expunere si concepere a produselor de autor Deco-Box, pe 19 mai 2018, intre orele 19.00 – 24.00. Proiectul Revista Atelierul: One Open Night la Deco-Box, initiat de Mihaela Ion, face parte din seria de proiecte colaterale pentru Noaptea Muzeelor 2018. Pe perioada noptii, publicul va avea acces la atelierul unui designer roman care activeaza de peste 5 ani in mediul national si international de design – Liliana Stoica, fondatoare a brandului Deco-Box.

Mihaela Ion, manager cultural cu o experienta de peste 12 ani in domeniul industriilor creative si culturale romanesti si co-fondatoare Revista Atelierul va fi curatoarea expozitiei si va povesti publicului interesat despre experienta organizarii de evenimente dedicate industriilor creative, cum ar fi Un nou trend de lifestyle si Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, evenimente la care Liliana Stoica participa de peste 5 ani. Colaborarea curator – artist dintre Mihaela Ion si Liliana Stoica a inceput din 2016, cand acestea au initiat proiectul national Un nou trend de lifestyle, in Bucuresti si Timisoara.

Evenimentul cu intrare gratuita, adiacent Noptii Muzeelor 2018, promoveaza produsele create de designerii de produs si autor drept obiecte cu potential de a deveni opere contemporane. Intr-un loc de consum de cultura insolit, situat in Bucuresti, pe strada Rusetu, nr. 4, la etajul 2, vizitatorii nocturni au acces la spatiul de lucru si expunere al designerului roman.

Proiectul Revista Atelierul: One Open Night la Deco-Box, aidoma tuturor proiectelor initiate de Revista Atelierul, contribuie la construirea si dezvoltarea constanta si eficienta a unei comunitati nationale a autorilor si designerilor de produs, ale caror creatii trebuie sa se regaseasca in muzee si galerii de arta.
Revista Atelierul este o platforma activa de promovare online si offline a industriilor creative si culturale nationale si internationale. Revista Atelierul s-a pozitionat de la data fondarii, in 2010, ca un promotor activ al produselor de autor si de designer. Cu un numar de peste 6 milioane de cititori, in cei 8 ani de activitate, Revista Atelierul a realizat un content de peste 3000 de articole, promoveaza peste 1.500 de artisti si designeri de produs si este un partener media viabil la peste 600 de evenimente de profil nationale si internationale.

Despre eveniment si designerul care isi deschide atelierul pentru proiectul Revista Atelierul: One Open Night la Deco- Box, Mihaela Ion, afirma: “Liliana Stoica este un designer emergent, care patrunde incet in lumea artei prin intermediul lucrarilor sale de lemn. Folosind o cromatica puternica, artista vrea ca lucrarile sale sa se regaseasca in casele celor care se abat de la stilul minimalist. Lucrarile sale sunt pe atat de practice, pe cat sunt si pete de culoare de care are nevoie fiecare incapere.”

Liliana Stoica, fondatoarea brandului Deco-Box, a lansat inca din 2013, prin combinatia inedita dintre lemn si culoare, un nou stil in designul de interior, ce pune accentul pe exprimarea personala si manifestarea originalitatii: culori vii pentru o ambianta vesela. Atelierul sau este unul de prelucrare a lemnului, printre primele ateliere de arta 3D de lemn pe lemn, unde se creeaza produse de autor si obiecte de arta. Pornind de la ideea ca suntem cu totii facuti din culoare, un conglomerat de vibratii si spatii, spiritul artistic nonconformist al designerului a inceput un fir narativ care, prin bucati de lemn geometrizate si colorate, au prins viata in atelierul sau de creatie.

Proiect organizat de Revista Atelierul in colaborare cu Deco-Box.
Proiect conex Noaptea Muzeelor 2018.
Parteneri media: Revista Mobila, Modernism.ro, Magmob, Asociatia Operatorilor Culturali din Romania, Radio Romania Cultural, GoingOut, IQADS, 4arte, PROBUCURESTI, Smark, Bucharest-Guide.ro, Bucharest City App.
#RevistaAtelierul #OneOpenNight
Link FB event: https://www.facebook.com/events/2071545026207041/