„Remains of the Feast” @ RDW & Noaptea Muzeelor 2018

“Cand ultimul copac va fi taiat, cand ultimul peste va fi prins si ultimul rau va fi otravit, doar atunci vom realiza ca nu putem manca bani.”

Pe data de 19 mai 2018, incepand cu ora 18.00, sunteti invitati la o cina inedita, in cadrul traseului oficial Romanian Design Week si Noaptea Alba a Muzeelor. Ne intalnim la Galeria Galateca pentru o avanpremiera a expozitiei „Remains of the Feast” intr-un cadru restrans cu invitati speciali. Participarea se face doar pe baza de confirmare prealabila.

Expozitia-cina are ca tematica legenda Regelui Midas, a carui dorinta a a transforma tot ceea ce atinge in aur ii aduce pieirea. Aceasta este poate una dintre cele mai reprezentative metafore pentru societatea contemporana. Reluand masa mitica a lui Midas, intr-un decor luxuriant, auriu, descoperim ceea ce lasam in urma unui “ospat” in care am epuizat toate resursele.

Intr-un prezent in care fast-fashion a devenit a doua industrie poluatoare la nivel global dupa cea a petrolului, in care cheltuim mai multi bani pe diete decat ar fi nevoie sa hraneasca toata populatia infometata a planetei si in care nivelul de poluare, proiectul ridica intrebari despre responsabilitate si actiune. 20 designeri, artisti vizuali si arhitecti explorează semnificația și sensul materialelor și tehnicilor de producție și potențialul designului de a adresa întrebări despre sustenabilitate, reciclare și consum responsabil.

Remains of the feast este o instalatie interactiva in care bijuteria contemporana si noile media devin oglinzi ale unei societati de consum si risipa. Organizat in perioada 19 – 27 mai in cadrul Galeriei Galateca (Str. C.A. Rosetti nr 2-4), evenimentul face parte din traseul oficial Romanian Design Week, Week-end in Cartierul Creativ si Noaptea Alba a Muzeelor 2018. Expozitia este organizata de Assamblage – Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana.