O metafora a lumii in care traim si cadre surprinse din Bucuresti la Celula de Arta, in decembrie

Luna decembrie aduce in galeria neconventionala Celula de Arta si in spatiul care ii gazduieste artistii de la Kulterra Gallery inca doua expozitii – pe 10 decembrie va avea loc vernisajul Alo! Cine-i?!? al artistului Sergiu Georgian Mazerschi, in spatiul-acvariu din B-dul Carol nr. 53 iar pe 14 decembrie .din Bucuresti, a Lianei Herea, la Kulterra Gallery (B-dul stirbei Voda nr. 104-106). Expozitia Alo! Cine-i?!? se va putea vedea pana pe 25 decembrie 2022 iar .din Bucuresti pana pe 13 ianuarie 2023.

“Alo! Cine-i?!?” este un detaliu dintr-o serie de detalii ale unei lucrari ce prezinta o lume ireala, o metafora a lumii in care traim. Personajul principal, fata care vorbeste la telefon, poate fi oricine, un personaj care nu se regaseste printre atat de multe alte personalitati reprezentate vizual de alte fiinte, oameni care nu se regasesc in anumite momente/situatii ale vietii.

Sergiu Georgian Mazerschi este artist plastic ce se exprima in diferite medii: arta de sevalet, murale, design grafic, decoratiuni, tatuaje. Semnatura lui artistica ce se regaseste in toate formele de exprimare o reprezinta sticker-ul, ca si metafora a modului in care interactioneaza oamenii.

Sergiu Georgian Mazerschi (n. 1979, Bacau) a absolvit Liceul de Arta George Apostu din Bacau, iar in 2003 obtine diploma de grafician la finalul celor cinci ani de studii in cadrul Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca. In 2007 devine absolvent al cursurilor de Multimedia Design (2 ani) organizate de Academia Tehnica din Copenhaga.
Incepand cu 2009 preda la Liceul de Arte Plastice „George Apostu” din Bacau, dupa care se transfera la Liceul de Arte Plastice „Romulus Ladea” din Cluj Napoca, in 2017, odata cu inceperea studiilor doctorale in cadrul U.A.D. Cluj Napoca (in 2020 obtine titlul de Doctor in Arte Plastice).

In calitate de profesor, Mazerschi organizeaza, cu titlul permanent, activitati extrascolare reunite sub denumirea de Comunitatea 156, in intentia lui de a contribui la schimbarea perceptiei asupra sistemului de invatamant din Romania.

Expozitia este organizata in parteneriat cu Safiticuminti Gallery.

„Mereu mi-am dorit sa fac lucrari care sa le placa si prietenilor mei. Consider ca scopul pentru care pictez s-a schimbat drastic spre a sta cu oamenii de vorba. Fie la o discutie interesanta, fie la o barfa, sa ne simtim bine.”, spune Liana Herea. Artista mai povesteste despre „Domnul cu STB-ul 86”: „Eram pe afara, iesisem sa desenez intr-o statie de STB cand, in fata mea si a ce desenam, se opreste 86. M-a enervat destul cat sa il desenez pe el in schimb, acest troleu se defecteaza foarte des dar era cumva poetic cand o facea.”
Iar despre „O dacie 1310” spune: „in fiecare dimineata spre facultate trec pe la Gara de Nord unde dau de aceeasi Dacie 1310 veche, nefolosita si uitata de cineva. Proprietarul i-o fi murit, asteapta sa fie luata de muzeu, cine stie? Cert e ca ma face, pe mine personal, sa ma gandesc la Bucuresti.”

Expozitia continua programul Feat. Kulterra, exponent al filozofiei Kulterra Gallery: deschidere si dialog, marcate de curiozitate si de spirit de aventura. Feat. Kulterra este o usa deschisa, este vitrina dedicata invitatilor; coridorul care duce spre Kulterra Art Store, ce va gazdui lucrari de ”arta in vizita”, atat propuse de alte galerii, cat si de catre artisti in mod direct. Vitrinele culoarului care dau inspre curte vor avea un chip nou in fiecare luna, atragand atentia vizitatorilor cu privire la artisti care nu sunt in mod necesar reprezentati de Kulterra Gallery, ba chiar dimpotriva. De asemenea, alte galerii de arta vor putea iesi din propriile spatii, ”migrand” simbolic, selectiv si temporar in vitrinele dedicate proiectului.

Celula de Arta este reprezentata de un spatiu cu deschidere stradala, ce isi propune sa permita lucrarilor sa evadeze din spatiul clasic al galeriei, pentru a interactiona cu un public nou, care nu obisnuieste sa participe la vernisaje; si astfel, pentru ca nu mai exista o bariera fizica si temporala intre obiectul de arta si privitor, se creeaza un dialog liber, direct si nonconformist.

Galeria vine in sprijinul creatiei contemporane in ariile tematice ale artelor vizuale si incurajeaza dezvoltarea de noi forme de expresie artistica accesibila la orice ora pentru publicul stradal. Cu o prezenta de 5 ani (2017 – 2022) pe scena artei din Bucuresti, Celula de Arta a sustinut peste 135 evenimente (expozitii, performance-uri, live-uri) si a influentat modul de perceptie in ceea ce priveste expunerea obiectelor sau actelor artistice in fata publicului.

Noutatile din Celula de Arta se pot vedea pe Facebook si pe Instagram.

Partener strategic: Casa Carol (Carol 53), Kulterra Gallery.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, Spotmedia, IQads, Zile si Nopti, B365.ro, Happ.ro, Carturesti, Curatorial, Propagarta, Revista Golan, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, PRwave, Bookblog, 4arte, Iqool, goingout.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, Munteanu, SMARK.