Festivalul International de film KINOdiseea, editia XI

Festivalul International de film KINOdiseea, editia XI
aduce la Bucuresti cele mai premiate filme ale anului, pentru publicul tanar si o retrospectiva Marvel

Cea de-a XI-a editie a Festivalului international de film pentru publicul tanar va avea loc la Bucuresti, intre 8 si 13 noiembrie, la Cinema Gloria, Cinema Eforie, Teatrul Apollo 111, Happy Cinema si Muzeul Antipa – Sala Multimedia

Bucuresti, 24 octombrie 2019: Timp de zece ani, KINOdiseea a adus in atentia publicului bucurestean filme in premiera in Europa de Sud-Est sau Romania, cele mai noi productii pentru copii, apreciate de publicul international si de criticii de film din intreaga lume, premiate la festivaluri internationale precum Berlin sau Sundance, cu tematici educative si sociale care nu intra in reteaua de distributie clasica.
Anul acesta, competitia de lungmetraje pentru copii intre 3 si 14 ani, familie si profesori – KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria si Cinema Eforie, 8 filme premiate la Berlinale si alte festivaluri importante de film pentru publicul tanar, precum Zlin, BUFF, Kristiansand sau Kiev.
Pentru a-l omagia pe Stan Lee, creatorul personajelor Marvel, la cea de-a XI-a editie, fanii indragitei francize vor avea ocazia sa urmareasca la Cinemateca Eforie, 4 dintre cele mai apreciate filme din serie – primul film X-MEN (2000), in regia lui Bryan Singer, IRON-MAN (2008), in regia lui Jon Favreau, primul film SPIDER MAN (2002), r. Sam Raimi si THE AVENGERS (2012), r. Joss Whedon.
Gala de deschidere va avea loc la Cinema Gloria, pe 8 noiembrie, la ora 19:00, cu filmul VARA MEA EXTRAORDINARA CU TESS/ My Extraordinary Summer with Tess, al regizorului olandez Steven Wouterlood, care a vizitat Festivalul KINOdiseea in 2016, impreuna cu unul dintre scurtmetrajele sale. Filmul Vara mea extraordinara cu Tess a primit Mentiunea Speciala a Juriului la Berlinale 2019, sectiunea Generation, Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de film de la Zlin si este unul dintre cele mai aclamate filme europene pentru copii ale anului.

Un alt film foarte asteptat la KINOdiseea #11 este FIGHT GIRL, in regia regizorului olandez Johann Timmers, film castigator al European Film Awards – Young Audience Award 2019, Premiul publicului la Bremen.
Filmul care inchide festivalul anul acesta este PRIMUL RAMAS BUN/ A First Farewell (China), in regia Linei Wang, laureat al Grand Prix la Berlinale Generation Kplus International Jury pentru Cel mai bun film at Berlin Film Festival, Best Film Award la Tokyo International Film Festival – Asian Future section.
ROCCA SCHIMBA LUMEA este cel mai bun film german pentru copii al anului. In regia Katjei Benrath, premiat la festivalurile de film de la Zlin si Giffoni, Rocca schimba lumea demonstreaza ca un copil chiar are puterea de a schimba lumea.
Tot in competitia KINOdiseea JUNIOR, se regasesc 4 titluri dedicate copiilor mai mici, de pana in 8 ani, filme care vor fi dublate live in sala de cinema de catre actori profesionisti:
Cea mai noua animatie suedeza cu indragitul ursulet Bamse – BAMSE SI THUNDERBELL, in regia lui Christian Ryltenius si noul film estonian de animatie cu catelusa Lotte – LOTTE SI DRAGONII RATACITI, in regia lui Janno Poldma si Heiki Ernits, aflat in competitie la Berlinale, premiat la premiat la Munich CFF 2019 sunt cele doua filme cu personaje iubite la KINOdiseea in editiile trecute.
Celelalte doua titluri potrivite pentru copii de gradinita si clasele I si II sunt filmul danez CAPITANUL BIMSE, in regia lui Kirsten Skytte si Thomas Borch Nielsen si filmul olandez PADUREA BUFNITEI-FANTOMA, in regia lui Anu Aun, premiat la Just Film Tallinn.
Mai multe detalii despre filmele din competitie si programul festivalului sunt disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ si pe www.facebook.com/kinodiseea.
Biletele la filme pot fi achizitionate de pe https://eventbook.ro/event/kinodiseea
Spotul festivalului: https://youtu.be/Zz7_cLe_M4U.
Parteneri media: Europa FM, Radio Romania Cultural, Adevarul, Agerpres, Ziare.com, Click pentru femei, Catchy, eva.ro, acasa.ro, Zile si Nopti, Romania Journal, Iqads, PRwave, Iqool, Romania Pozitiva, Cinemap, MovieNews, Blog de Cinema, AARC, Cinefan, suntparinte.ro, urban.ro, Feeder, Goingout, Pro Bucuresti, Bucharest Guide, inoras.ro, Cotofana Urbana, bucuresteni.ro.