Culorile capata textura si dimensiune in cadrul expozitiei Haptic Perception de la Galeria Horatiu Malaele

Joi 28 iunie 2018, de la ora 18.00, la Galeria Horatiu Malaele are loc vernisajul expozitiei Haptic Perception a artistei Cornelia Petrea, curatoriata de Mihaela Ion. Spatiul Galeriei Horatiu Malaele este potrivit pentru lucrarile intr-o cromatica calda a Cornelia Petrea, iar Mihaela Ion propune un concept curatorial capabil sa transpuna vizitatorii intr-un cadru cultural ce inspira simtul tactil. Expozitia poate fi vizitata pana pe 12 iulie 2018 si, pe parcursul panotarii evenimentului, duo-ul artist – curator va propune intalniri one-one cu publicul interesat.

Mihaela Ion, curatoarea expozitiei Haptic Perception mentioneaza: “Evenimentul se va desfasura intr-un spatiu destinat consumului de cultura, un spatiu monocrom capabil sa prezente corespunzator lucrarile artistei. Fiecare lucrare a Corneliei Petrea reda prin cromatica un alt aspect al unei perceptii posibile tactile, de aici si numele expozitiei Haptic Perception. Tablourile sale inspira o anumita textura pentru fiecare culoare”.

Cornelia Petrea este un caz insolit de artista care, fara un parcurs educational in domeniul artei, reuseste sa expuna si sa vanda lucrarile sale in Statele Unite ale Americii, Canada si tari din Europa, cea mai recenta expozitie la care a participat avand loc in Monaco. Artista foloseste acrilicele si tehnica de mixed media intr-un joc artistic definit de spontaneitate, emotie si energie, joc in urma caruia rezulta picturi care atrag toate privirile. Cornelia Petrea isi defineste lucrarile ca fiind medii vizuale care transpun o lume aflata intre vis si aievea, realitate si imaginatie artistica, transcendent si imanent.

“Fiecare lucrare prezinta un nou aspect al unei posibile realitati, si de multe ori aceste lumi imaginate au nevoie de o panza mai ampla, multe dintre creatiile sale fiind diptice sau triptice. Picturile sale nu au nevoie de o rama, acestea isi definesc perimetrul conventional prin culorile care se continua natural si pe marginile sasiului” afirma Mihaela Ion, curatoarea expozitiei.
Expozitia Haptic Perception este un eveniment ce se desfasoara in centrul vechi al Bucurestiului – Galeria Horatiu Malaele – atragand astfel un nou public neemancipat din punct de vedere artistic. Evenimentul reprezinta prima expozitie personala a artistei, iar intrarea este libera.

Cornelia Petrea, artista ce lucreaza si locuieste in Bucuresti, are capacitatea nativa a de putea reda in lucrarile sale o anumita perceptie tactila, de a transpune un univers paralel cu realitate, un univers ce este relevat publicului prin numele ales lucrarii.

Mihaela Ion, manager cultural si curatoare ce lucreaza si locuieste in Bucuresti. Cu o experienta de peste 12 ani in domeniul vizual, Mihaela Ion a fondat proiectele Revista Atelierul si Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, destinate promovarii industriilor creative si culturale nationale si internationale. Din 2018, este lector universitar in domeniul tranzactiilor operelor de arta, si din 2016 co-organizeaza conferintele de Design de la Ambient Expo si BIFE SIM. S-a specializat in domeniul artei contemporane si a managementului cultural in Franta (Paris, 2017) si Marea Britanie (Londra, 2012). Mihaela crede ca arta si mai ales arta contemporana trebuie sa se prezinte ea direct publicului larg, de aceea selecteaza spatii neconventionale pentru proiectele sale curatoriale: galerii de arta insolite, foaiere de cladiri de birouri, ateliere de artist.

Link event Facebook: https://www.facebook.com/events/1139902099485098/.

Sponsori: Revista Atelierul, Arta Grafica.
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Modernism, Magmob, Eva.ro, IQADS, Smark, Romania Libera, Art Fashion Fair, SensoTV, Asociatia Operatorilor Culturali din Romania, Verbs describe us, Cotofana Urbana, Gala Societatii Civile, 4arte, The Trends, Iqool, Goingout.ro, Bucharest Guide, Pro Bucuresti, Kfetele, Gratuitor, Fashion8, Mujer, PRWave, Fundatia Calea Victoriei, inoras.ro.