Ce putem manca in restaurantele libaneze

Experienta unei mese la un restaurant cu specific libanez este o incantare a gustului, dar si a privirii. Preparatele atent condimentate, cu arome exotice, modul de servire al aperitivelor, duciurile delicioase si mancarea cu traditie sunt doar cateva motivele pentru care restaurantele libaneze sunt la mare cautare.

Cel mai important argument, pentru a lua masa intr-un restaurant libanez este servirea unei mese sanatoase. Retelete folosite au la baza alimente usoare, folosesc carne de peste, pui, vita, oaie, sunt imbogatite de arome deosebite, precum menta, patrunjelul, usturoiul, dar si o serie de ierburi aromatice, nu folosesc atat de mult in preparare prajelile sau grasimile animale. In restaurantele libaneze, poti manca satios si sanatos.

Cele mai multe dintre aceste restaurante au in meniu selectii bogate de supe, salate, gustari calde sau reci, gratar din diferite tipuri de carne, deserturi si bauturi specifice.

 

Ce ar trebui sa alegi, atunci cand te afli in fata unui meniu cu preparate libaneze?

Meeze. Asa se numesc aperitivele traditionale libaneze, care se servesc la incepul mesei si contin numeroase feluri de preparate de la salate si sosuri, la fructe de mare, chiftelute si pateuri calde. Acesta este un prim pas pentru a cunoaste bucataria libaneza, pentru a te familiariza cu gusturile, pentru a experimenta diferite arome. Cele mai cunoscute mezze pe care le poti consuma sunt Falafel (chiftelute din naut), Moutabbal (vinete coapte), Houmous (pasta de naut), Labneh (crema de iaurt), Baba Gannouj (o salata de vinete specifica bucatariei libaneze), Sambousik (pateuri), Kebbeh (chiftelute din carne de oaie), alaturi de varietatea de salate, precum Fattoush, Tabbouleh, Salata de rosii cu busuioc.
Pe toate le poti servi alaturi de painea traditionala, adica lipia libaneza.

Gratarele libaneze. Sunt preparatele care te incanta prin combinatia de carne slaba (pui, vita, peste) cu diferite condimente care ii dau o aroma speciala.

Supele libaneze, legumele in stare cruda, murate sau preparate termic.

Daca vrei sa gusti din preparatele cu orez, trebuie sa stii ca acestea se gasesc in diverse combinatii si reprezinta unul dintre felurile de mancare specifice meniului libanez.

Dincolo de mancare, de experienta cunoasterii acestei bucatarii spectaculoase prin gust si culoare, restaurantele libaneze se deosebesc prin ospitalitate si rafinament. Ambianta relaxata si atitudinea deschisa a personalului din aceste localuri te fac intotdeauna sa revii.

Pentru a te bucura de gustul mancarii libaneze, de servirea specifica, poti testa restaurante renumite, precum El Capitain, Four Season, Piccolo Mondo, care se remarca prin atmosfera orientala si preparate dupa retele traditionale.