Cand se poate pune un aparat dentar

Copilul dvs. are dintii strambi? Atunci va trebui sa poarte aparat dentar. Insa pentru asta trebuie sa indeplineasca anumite conditii legate de varsta. In plus, multi parinti cred ca dispozitivul este folosit numai pentru a corecta problemele estetice si ca terapia ortodontica este contraindicata in copilaria timpurie. In realitate exista cazuri in care este recomandata utilizarea aparatului chiar si pentru copii cu varsta de 4 ani, deoarece cu cat mai devreme, cu atat mai bine. In plus, este gresita conceptia ca aparatul dentar este folosit doar de copii si adolescenti. Inlcusiv adultii pot purta asa ceva. Pentru rezultate deosebite, puteti profita de ofertele avantajoase pentru aparat dentar de la clinica Cris Smile Studio. Oferta la Aparat Dentar Metalic Fix, valabila pana pe data de 31 octombrie consta intr-o reducere de 1500 lei la aparate dentare in cadrul clinicii din Rahova. Clinica se ocupa atat de adulti, cat si de copii, practicand cele mai bune preturi si oferind servicii la cele mai inalte standarde.

Verificarile periodice ale stomatologului sunt importante tocmai pentru a intercepta prompt orice probleme si pentru a interveni in consecinta. Este recomandabil ca prima examinare dentara sa fie facuta la varsta de 2 ani, indiferent de prezenta sau absenta problemelor dentare, doar pentru a intercepta orice ocluzii, carii si obiceiuri proaste care pun in pericol sanatatea cavitatii bucale. Daca este necesar, stomatologul poate sugera o opinie a medicului specialist ortodont, deoarece unele tratamente necesita o interventie timpurie. 

Atunci cand problema se refera la componenta scheletica si non-dentara, este important sa se intervina din timp. Este vorba de cazurile de malocluzie de tip III, cauzata de un obicei defectuos, cum ar fi sugerea degetelor mari. A fi tratata cat mai curand posibil, chiar si la o varsta frageda, de exemplu la 4 ani, inseamna a preveni dezvoltarea anomaliilor care ar putea determina, odata cu cresterea, debutul unor probleme mai complexe. In aceste cazuri, vorbim de terapie ortodontica interceptiva, efectuata la o varsta frageda, la pacientii in crestere, cu modificari ale scheletului. Unele probleme ortodontice sunt mai usor de corectat daca sunt depistate din timp. Mai mult, tratamentul ortodontic interceptiv ajuta la prevenirea problemelor mai grave. Pentru alte cazuri de malocluzie (de exemplu, daca sunt clasificate a fi de tip II), nu este indicat sa se intervina inainte de 9-11 ani. In general, la fete interventia se face mai devreme. 

Daca dintii sunt strambi 

Cand malocuzia este de natura stomatologica – ca sa spunem asa, in cazul dintilor strambi – in majoritatea situatiilor trebuie asteptat schimbul complet de dinti, adica inlocuirea dintilor de lapte cu cei permanenti, inainte de a interveni cu terapia ortodontica . Nu este insa necesar sa asteptati eruptia tuturor dintilor permanenti atunci cand, de exemplu, un incisiv superior este pozitionat anormal intre dinti. Atunci cand problema este limitata la un anumit sector al dentitiei, daca este interceptata in timp util, poate fi rezolvata si in 3-6 luni.

 

Dispozitiv fix sau mobil? Depinde!

Puteti pune dispozitivul fix si nu mobil?”- Multi parinti cer acest lucru pentru a evita disconfortul copilului. Dar terapia ortodontica, care poate necesita utilizarea unor aparate fixe, trebuie prescrisa luand in considerare diversi factori si nu numai cooperarea sau cofnortul tanarului pacient. De exemplu, in asa-numitul tratament functional pentru corectarea unei probleme scheletice, pentru copiii de 9-11 ani, de obicei, este propusa purtarea unui dispozitiv mobil pe care sa il poarte dupa-amiaza si noaptea (este necesar sa se foloseasca cel putin 16 ore pe zi). Pentru a alinia dintii strambi in schimb,se recomanda, in general, aparatul clasic fixat cu parantezele care sunt prinse pe dinti. Cu toate acestea, depinde de la caz la caz, iar datorita tehnologiei, in ziua de azi exista atat de multe dispozitive medicale disponibile.

Aparatul este folosit pentru a corecta si problemele estetice. Face zambetul mai frumos, dar imbunatateste si alinierea muscaturii. Utilizarea aparatului in copilarie si inainte de adolescenta poate fi cruciala pentru rezolvarea problemelor functionale si restabilirea mestecarii corecte. Pentru o consultatie de specialitate, faceti acum o programare la Cris Smile Studio!