Noutati Meteor Press, la inceput de toamna

Avem patru titluri noi de la Editura Meteor Press. Unul dintre ele a iesit de la tipar saptamana trecuta, si anume „Alianta diavolilor” de Roger Moorehouse, celelalte trei fiind aparute in luna iulie. In continuare gasiti prezentarile lor.

 

 

Autor: Barry Eisler
Titlu: JOHN RAIN
Subtitlu: Complot dejucat la Rotterdam
Nr. de pagini: 336
Format: 130 x 200
Meteor Publishing
John Rain își dorește un singur lucru: după atâția ani trăiți ca asasin plătit, să se retragă și să locuiască fericit împreună cu frumoasa Delilah. Destinul a decis însă altceva… Un dușman demult uitat îi ia ostatic un prieten vechi și-l silește pe japonez să comită trei asasinate, care să nu poată fi deosebite de nişte decese naturale. De pe plajele amăgitor de senine din Bali, pe bulevardele Parisului și din Sillicon Valley și New York în Saigon, Rain trebuie să se lupte cu inamicii lui, cu vârsta care începe să se facă simțită, dar și cu ucigașul nestăvilit ce apare pe neașteptate din subconștientul său.

În aceeaşi colecţie:
ASASINUL DIN TOKIO – RĂZBUNAREA
ASASINUL DIN TOKIO – TRĂDAREA
ASASINUL DIN TOKIO – ȚINTELE
ASASINUL DIN TOKIO – JOCURILE CĂINȚEI
ASASINUL DIN TOKIO – FURIA SAMURAIULUI

 

 

 

Alianta Diavolilor: Pactul lui Hitler cu Stalin, 1939-1941

Roger Moorhouse

Când Germania nazistă şi Uniunea Sovietică au semnat Pactul germano-sovietic în 1939, lumea întreagă – inclusiv cetăţenii germani şi sovietici – a fost şocată. Până atunci Hitler nu se sfiise să acuze comunismul ca fiind un flagel mondial şi nici Stalin nu era mai tolerant faţă de fascism. Au fost necesare acţiuni propagandistice intense pentru a convinge cetăţenii din ambele ţări că Pactul era în interesul lor. Puţini s-au lăsat convinşi.
Pactul a avut însă consecinţe care s-au prelungit mult dincolo de sfârşitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Iniţial, a dus direct la invazia lui Hitler în Polonia şi la invazia lui Stalin în Finlanda, dar, odata cu trecerea timpului, milioane de oameni au fost afectaţi de dorinţa de putere şi cucerire a celor doi tirani.
După cum arată Moorhouse, ramificaţiile pactului au afectat comunismul în întreaga lume şi au jucat un rol esenţial în Europa de Est timp de decenii, deşi, în anii următori, istoria sovietică oficială a declarat că Stalin fusese forţat să semneze Pactul şi că protocolul său secret – care se referea la graniţele statelor baltice şi Poloniei şi la dezinteresul total al Germaniei faţă de Basarabia şi Bucovina de Nord – nici măcar n-a existat.
Moorhouse a intreprins documentări în numeroase arhive şi citează direct personajele cel mai implicate – ministrul german de externe Joachim von Ribbentrop, ministrul sovietic de externe, Viaceslav Molotov, Hitler, Stalin, dar şi alţii –, creând o lucrare fascinantă, care se citeşte aproape ca un roman.

 

 

Operaţiunea Ochiul lui Dumneuzeu
Autor: Barry Eisler

În epoca post-Snowden, National Security Agency a supravieţuit, deşi i-au fost dezvăluite câteva programe delicate pentru spionaj, şi agenţia s-a reprofilat. Directorul Anders crede ca modul cel mai bun de stopare a atacurilor teroriste este să cunoască totul. Şi exact asta face aplicaţia „Ochiul lui Dumnezeu”. Nimeni nu este intangibil şi totul este dezvăluit, dar ce se poate întâmpla dacă cineva crede că niciun preţ nu-i prea mare pentru a-şi proteja programul preţios?

Cum ar fi dacă absolut tot ceea ce facem ar putea fi văzut, urmărit şi examinat de stat? Cum ar fi dacă statul ne-ar putea controla fiecare pas şi fiecare mişcare? Dacă cineva ne-ar privi oriunde am merge şi orice am face?

Un thriller inconfortabil de realist şi înspăimântător de profetic scris de autorul lui John Rain.

Când Evelyn Gallagher detectează întâlnirea a doi bărbaţi care n-ar fi trebuit să fie împreună şi raportează descoperirea superiorului ei, directorul NSA, ea nu ştie că va declanşa o reacţie cu consecinţe fatale.

 

 

 

 

Două femei

Dan Căpăţână

„De ce ratasem amândouă? Unde şi cum pierise iubirea lui faţă de mine, faţă de ea? De ce nu se luptase el pentru a-şi menţine şi chiar amplifica dragostea faţă de oricare din noi două? Niciuna dintre noi nu îl înşelasem, îi dăruisem tot ce aveam mai bun. Şi atunci?”
O întrebare ce obsedează doua femei frumoase, seducătoare, inteligente, care au avut şansa – sau neşansa – să iubească acelaşi bărbat, de amândouă pierdut.
O poveste captivantă, în care autorul-narator, întâmplător convertit în confident – detaşat, dar nu rece, atent, dar niciodata indiscret, sobru, dar nu pedant, ironic, dar nu caustic, ci mereu cordial – vorbeşte deopotrivă despre oameni în general şi despre timpul nostru, fără a apăsa excesiv pe vreo pedală.
O poveste despre iubiri eşuate, dar şi despre speranţe renăscute. Încheiata sub semnul lui LOVE IS ALL de pe tricourile tinerilor, ne încredinţează că povestea va putea fi iarăşi şi iarăţi rescrisă.
În acelaşi timp, o mărturisire despre cum se poate scrie o carte care să fie savurată de cei care iubesc literatura şi…oamenii.